Golf voor iedereen

             Golf is een sport voor iedereen...

... is een slogan die we bij Golfforum hoog in het vaandel dragen. Jaarlijks betaalt u een erg democratisch tarief aan lidgeld. Een gezin met kinderen tot 21 jaar bijvoorbeeld betaalt bij ons jaarlijks slechts €1.500 (excl. BTW). Maar ook voor jonge golfliefhebbers hebben we aangepaste tarieven in functie van de leeftijd. Contacteer ons of kom gerust eens langs voor info en het tarief op uw maat.

Tegenstanders claimen dat een beetje rondwandelen en honderd keer tegen een balletje slaan onmogelijk een echte sport kan genoemd worden. Maar aangezien golfen opnieuw op het Olympisch programma staat, hebben de non-believers geen punt meer. Oké, het is één van de weinige sportieve tijdverdrijven waar senioren zich meten met jongeren, en mannen met vrouwen. Maar net daardoor kan iedereen optimaal van de voordelen genieten.

In de tijdspanne die een golfpartijtje duurt wandel je, afhankelijk van hoeveel holes je speelt, een kilometer of vijf tot tien. In een rustige, groene omgeving. Je krijgt dus flink wat lichaamsbeweging en je vertoeft voortdurend in de open lucht. Bovendien zijn vrijwel alle weersomstandigheden geschikt. Al die wandelingen verkleinen het risico op diabetes en hart- en vaatziektes. Tegelijk zorgen ze voor een positief effect op de gemoedstoestand. Dit is ideaal om de doordeweekse stress van je af te laten glijden. Je sociale leven wordt bovendien aangewakkerd en ook dat heeft een positief effect op je gezondheid. De kunst bestaat er niet alleen in om recht en ver te kunnen slaan. Er komt nog aardig wat precisie en strategie bij kijken. Dat houdt de hersenen in conditie en stimuleert het geheugen.